KPI’lar şirketler için “neredeydik, neredeyiz, nereye gidiyoruz?” sorularının cevabını veren sayısal göstergelerdir. İlerleme yolunda olan şirketler için olmazsa olmaz bir araçtır. Şirketlerin sezgisel değil de sayısal (akılcı) yönetilmesine olanak sağladığı için şirketler için net bir ilerleme/gelişme sağlayan bir araçtır.
Temel Performans Göstergeleri (KPI'ler), amaçlanan bir sonuca yönelik ilerlemenin kritik (anahtar) göstergeleridir. KPI'lar, stratejik ve operasyonel iyileştirme için bir odak sağlar, karar verme için analitik bir temel oluşturur ve en önemli olana dikkatin odaklanmasına yardımcı olur.
KPI'ların kullanımıyla yönetmek, hedeflerin (istenen performans düzeyi) belirlenmesini ve bu hedefe yönelik ilerlemenin izlenmesini içerir. KPI'larla yönetmek, genellikle daha sonra gecikmeli faydalar sağlayacak öncü göstergeleri iyileştirmek için çalışmak anlamına gelir. Öncü göstergeler gelecekteki başarının habercileridir; gecikme göstergeleri, kuruluşun geçmişte sonuçlara ulaşmada ne kadar başarılı olduğunu gösterir.
Kişisel olarak şirketlerde başarılı olabilirsiniz, ancak bu başarı nasıl ölçülür?
Kaliteyi iyileştirdiniz. Peki ne kadar iyileştirdiniz? Nasıl ölçüyorsunuz?
Üretim arttı. Ne kadar arttı? Çalışan sayısı arttı mı? Yeni makine geldi mi? Fazla mesai mi yaptınız? Ya da verimi mi arttırdınız?
Bu ve benzeri sorular ve bunlara verilecek mantıklı cevaplar ancak KPI’larla söz konusudur.
Bu eğitimde;
böyle güzel içerikli eğitim platformu hazırlamış olmanız gerçekten çok mükemmel keşke üniversite zamanımda sizi keşfetseydim